Iberico-gris

Mörkt och sofistikerat, nötaktig eftersmak och mycket mört tack vare fettet mellan muskelfibrerna, det vill säga marmoreringen. Iberico är en ursprungsras av gris med svarta ben från den iberiska halvön i Spanien. De får växa fritt och smaska i sig ekollon. Av Iberico tillverkas bland annat världsberömda Iberico Jamon. Kött av Iberico-gris passar både som grillmat på sommaren och i gryträtter på vintern.

 
iberico_niska.jpg

Nacke av Iberico-gris

Ursprungsland: Spanien

Enhetsvikt: circa 2 kg

Frysvara

iberico_ulkofile.jpg
iberico_poski.jpg

Kind av Iberico-gris

Ursprungsland: Spanien

Enhetsvikt: circa 80 g

Frysvara

iberico_secreto.jpg

Secreto av Iberico-gris

Ursprungsland: Spanien

Enhetsvikt: circa 1 kg

Frysvara

iberico_sisafile.jpg

Fläskfilé av Iberico-gris

Ursprungsland: Spanien

Enhetsvikt: circa 600 g

Frysvara

Ytterfilé av Iberico-gris

Ursprungsland: Spanien

Enhetsvikt: circa 2,5 kg

Frysvara

 
 
 

 

Gris

Griskött kan användas till mycket; stek en biff, grilla som hel eller tillaga mör pulled pork.

 
porsas_ulkofile.jpg

Fläskottlett

Ursprungsland: Tyskland

Enhetsvikt: circa 1 kg

Färskvara

porsas_sisafile.jpg

Fläskfilé

Ursprungsland: Tyskland

Enhetsvikt: circa 1 kg

Färskvara

 
 

 

Korv

 
chorizo.jpg

Chorizokorv

Ursprungsland: Spanien

Enhetsvikt: circa 500 g

Frysvara