Breseerattua karitsanniskaa valkosipuli-perunamuusilla

Breseeraus (ransk. braiser, engl. braising) on hauduttamista miedolla lämmöllä vähässä nesteessä kannen alla. Breseerattu karitsanniska on niin mureaa ja pehmeää, että lohkeilee  palasiksi kevyesti haarukalla. 

Breseerattu karitsanniska
650 g Familian karitsanniskaa eli karitsan entrecôteta
4 kynttä valkosipulia
iso nippu timjamia
3 oksaa rosmariinia
2 tl kokonaisia mustapippureita
1 dl punaviinia
n. 4 dl lihalientä
merisuolaa

Paahdetulla valkosipulilla maustettu perunamuusi
1 kokonainen valkosipuli
1 tl oliiviöljyä
6 isoa, jauhoista perunaa
2 rkl voita
2 dl maitoa
merisuolaa

Hiero karitsanniskoihin merisuolaa. Ruskista karitsanniskat kokonaisina, aina pari kappaletta kerrallaan, kuumassa uunipadassa voissa. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne kokonaisina pataan. Lisää pataan myös yrtit, mustapippurit ja punaviini. Kaada joukkoon lopuksi vain sen verran lihalientä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella ja hauduttele lihoja 150-asteisessa uunissa 4 tunnin ajan. Tarkista aina välillä, että neste ei ole kokonaan haihtunut ja lisää tarvittaessa tilkka lihalientä.

Valmista perunamuusi: Leikkaa valkosipulista hattu pois ja lorauta sipulin päälle oliiviöljyä. Kääri sipuli folioon ja paahda sitä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Paina pehmenneet valkosipulinkynnet varovasti kuoristaan ja murskaa ne tahnaksi haarukalla.

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi ja maito toisessa kattilassa. Kaada keitinvesi pois ja lisää maito-voi-seos ja valkosipulitahna perunoiden joukkoon. Sekoita muusi samettiseksi esim. sähkövatkaimella. Tarkista lopuksi suolan määrä.

Alkuperäinen resepti: http://keittotaiteilua.blogspot.com.es/2016/03/breseerattua-karitsanniskaa-valkosipuli.html