Grillattua picanhaa ja chimichurrikastiketta

1 Kpl Familian picanhaa n. 1,2kg

Chimichurri:

1 puntti persiljaa
1 puntti basilikaa
1 puntti oreganoa
2 kpl valkosipulinkynttä
0,5 dl punaviinietikkaa
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
0,5-1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Ota liha huoneenlämpöön ja hiero pintaan reilusti suolaa ja pippuria. Kuumenna grilli kuumaksi ja aseta liha rasvapuoli alaspäin ritilälle. Grillaa noin 5 minuuttia tai kunnes rasvapuoli ruskistunut. Käännä liha ja grillaa vielä toiset 5 minuuttia. Siirrä liha pois suoran lämmön päältä, pienennä lämpöä ja jatka grillausta miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia tai kunnes lihanlämpötila on 50 astetta (tai 60 astetta kypsänä). Laita liha folioon lepäämään.

Laita kaikki chimichurrin ainekset tehosekoittimeen ja pyöräitä nopeasti tasaiseksi tahnaksi.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, laita chimichurria päälle ja nauti.

P.S. Varo grilliin tippuvaa rasvaa sillä se saattaa herkästi leimahtaa liekkeihin. Tällöin siirrä vain liha pois liekistä pihdeillä ja anna liekkien sammua.