Hunajaista kananpoikaa ja tabbouleh salaattia

Hunajaista kananpoikaa ja tabbouleh salaattia
  • 1 kpl Familian luomu kananpoikaa
  • Suolaa & mustapippuria
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 kpl sitruunaa
  • Neitsytoliiviöljyä

Tabbouleh:

  • 2 dl bulguria
  • 0,7 l vettä
  • 2 kpl sitruunaa
  • Puntti minttua
  • Puntti persiljaa
  • 4 kpl tomaattia
  • Suolaa & mustapippuria
  • 0,5dl neitsytoliiviöljy

Ota kananpoika huoneenlämpöön. Leikkaa kananpoika selkärankaa pitkin ja aukaise, niin että kaikki liha on leikkuulautaa vasten. Tee lihaan muutama viilto, jotta se kypsyy nopeammin ja maustuu paremmin. Hiero reilusti suolaa & pippuria molemmille puolille.

Kiehauta vesi bulguria varten. Kun vesi kiehuu lisää ripaus suolaa, sekä bulguri. Pienennä lämpöä ja anna hautua 10-12minuuttia. Kun bulgur on kypsää niin valuta vesi pois ja laita kulhoon.

Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Silppua mintunlehdet ja persilja, sekä kuutioi tomaatit. Lisää kaikki bulgurin sekaan, myös oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

Purista sitruunanmehu kulhoon ja sekoita hunajan kanssa. Lämmitä hieman, jotta ainekset sekoittuvat hyvin.

Kuumenna grilli kuumaksi. Öljyä kananpojan pinnat ja aseta lihapuoli alaspäin grilliin. Grillaa noin 5-10 minuuttia kunnes kauniin ruskea. Käännä ja grillaa vielä 5 minuuttia. Siirrä pois hiilten/liekkien alta, valele hunajasitruunaseoksella ja laita kansi kiinni. Kymmenen minuutin välein valele kananpoikaa aina uudelleen kunnes kypsää (71 astetta). Tämä ottaa noin 40-50minuuttia riippuen lämpötilasta. Laita hetkeksi folion alle lepäämään.

Leikkaa kananpojasta rintapalat irti varovasti luita myöten, niin saat mahdollisimman paljon lihaa mukaan. Irrota myös reidet ja siivet varovasti veitsellä.

P.S. Voit myös testata kypsyyden veitsellä reiden luun vierestä. Jos ulostuleva neste on kirkasta, kananpoika on kypsää.