Karitsacurry

Ainekset

  • 1350 g Familia karitsanlapaa (siistittynä paloiksi 850 g)
  • 2,5 cm pala inkivääriä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 tomaattia
  • 3 tuoretta vihreää chiliä
  • 1 tl jeeraa
  • 0,5 tl punaista chilijauhetta (esim. Homera,  tulisuus noin 10 000 SHU)
  • 1 tl Kashmirin garam masalaa*
  • 4 rkl kookoshiutaleita
  • 6 rkl auringonkukkaöljyä
  • 3 keltasipulia
  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 g sahramia
  • 20 kuorittua mantelia
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • vuorisuolaa maun mukaan

* Kashmirin alueen garam masalan valmistus (yksi monista versioista): sekoita 0,5 tl mustapippuria, 0,5 tl jeeraa, 0,5 tl inkiväärijauhetta, ripaus kanelia ja ripaus mustaa kardemummaa.

Valmistusohjeet

  1. Poista lavasta ylimääräiset rasvat ja kalvot. Paloittele suupaloiksi.
  2. Hienonna tehosekoittimessa inkivääri, valkosipulinkynnet, tomaatit, vihreät chilit, jeera, chilijauhe, garam masala ja kookoshiutaleet tasaiseksi maustetahnaksi.
  3. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyssä reilu 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat lähes kullanvärisiä. Lisää joukkoon maustetahna ja paista kovemmalla lämmöllä, kunnes öljy erottuu muusta massasta ja nousee pintaan.
  4. Lisää sekaan karitsakuutiot, rouhaise perään vuorisuolaa ja paista, kunnes karitsa on lähes kypsää. Pienennä lämpöä ja sekoita joukkoon jogurtti, kurkuma, sahrami ja mantelit. Hauduta curryä miedolla lämmöllä kannen alla 3 tuntia, kunnes liha on ylikypsän mureaa ja kastike haarukoitavan paksua.
  5. Tarjoa karitsacurry riisin kera ja koristele annokset tuoreella korianterilla.

Tämä resepti on kopioitu Keittotaitelua blogista. Alkuperäisen blogipostauksen löydät tääältä:
http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2014/12/kashmirin-karitsacurry.html