Karitsan parikyljykset Välimeren salaattipedillä

Familialta testiin saatu lampaanlihasetti innoitti ottamaan varaslähdön pääsiäiseen näiden mureiden karitsankyljysten muodossa. Uudesta-Seelannista kotoisin olevat mehukkaat parikyljykset ovat superhelppoja valmistaa ja ne sopivat pääsiäispöytään monenmoisten lisukkeiden kaveriksi.

Tämän lisukeohjeen nappasimme Ottolenghin nimikkokirjasta ja eipä tässä voi kuin nöyrästi suupieliään nuoleskellen kehua annosten mainiota makumaailmaa. Erityisesti säväyttivät uunissa puolikuivatut makoisat kirsikkatomaatit.

Karitsan parikyljykset Välimeren salaattipedillä

  • 1 kg Familian karitsan parikyljyksiä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  •  1 kesäkurpitsa
  • 250 g vihreitä parsoja
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 ruukku rucolaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • merisuolaa

Basilikakastike

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • merisuolaa

Ota karitsat hyvissä ajoin ennen paistamista lämpenemään huoneenlämpöön. Valmistele ensin salaatti, se saa viilentyä ennen tarjoilua.

Puolita kirsikkatomaatit ja pyörittele ne keyesti oliiviöljyssä, suolassa ja mustapippurissa. Asettele tomaatit leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista toaatteja 50 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa.

Viipaloi kesäkurpitsat mandoliinilla tai juustöhöylällä pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Pyörittele siivut öljyssä, suolassa ja pippurissa. Kuumenna grilli tai valurautapannu tulikuumaksi ja paista kurpitsansiivut nopeasti kummaltakin puolelta.

Leikkaa parsoista puumaiset päät irti ja keitä niitä neljän minuutin ajan runsaassa vedessä. Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja kuivattele ne. Pyörittele sitten parsatkin suolassa, mustapippurissa ja oliiviöljyssä ja paista niihin kaunis grillipinta.

Leikkaa juusto viipaleiksi, pyörittele palat öljyssä ja paista nekin nopeasti.

Mittaa kaikki kastikkeen aineet monitoimikoneeseen ja surauta ne tasaiseksi soossiksi.

Paista huoneenlämpöisiä parikyljyksiä kuumassa grillissä tai pannussa vajaan parin minuutin ajan per puoli niin että ne jäävät mukavasti mediumiksi. Suolaa ja pippuroi lihat ja kääri ne folioon vetäytymään vajaaksi kymmeneksi minuutiksi.

Kokoa kyljysten vetäytyessä salaatti sekoittamalla tomaatit, kesäkurpitsat, parsat, juustoviipaleet ja rucola varovasti yhteen ja nostelemalla salaatti lautasille. Nosta lopuksi päälle karitsan parikyljykset ja pirskottele koko komeuden päälle reilusti basilikakastiketta.

Tämä resepti on kopioitu Keittotaitelua blogista. Alkuperäisen blogipostauksen löydät täältä:
http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2015/03/karitsan-parikyljykset-valimeren.html