Karitsavartaat grillissä

KARITSAVARTAAT GRILLISSÄ

Ohje 5:lle    valmistusaika 30 min

VARTAAT:

1 kg Familia karitsan luutonta paistia
1 kg kauden kasviksia, esim paprika, sipuli, kesäkurpitsa, munakoiso
Suolaa, pippuria

Leikkaa veitsellä paistin pinnasta kalvot. Leikkaa paistista 3x3 cm kuutioita. Valitse saatavuuden mukaan kauden kasviksia ja leikkaa niistä saman kokoisia paloja karitsan kanssa. Laita kasvikset raakana vartaisiin. Kokoa vartaisiin kasviksia ja karitsaa vuorotellen (jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä n. 20 min ennen käyttöä, jotta kestävät grillin kuumuuden)

Mausta vartaat suolalla ja pippurilla.

Grillaa vartaat kuumassa grillissä 2 min. per puoli. Ota vartaat grillistä ja asettele folioon vetäytymään, lisää tässä vaiheessa reilusti yrttimausteöljyä lihan pintaan ja laita vielä toinen folio vartaiden päälle. Anna vetäytyä 2-5min ja tarjoile. Lisukkeeksi sopii kesäinen salaatti.

YRTTI GLACE VARTAILLE:

2 nippua persiljaa
1 valkosipulin kynsi
1 tl sriracha-maustekastiketta
3 dl rypsiöljyä
Suolaa

Leikkaa persilja kulhoon mahdollisimman pieneksi silpuksi. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää joukkoon. Lisää loput ainekset ja mausta suolalla.

KESÄINEN SALAATTI:

2 kpl romaine-salaattia
1 rs mansikoita
1 kpl minivesimeloni
2 rkl rypsiöljyä
Suolaa, pippuria

Leikkaa romainesta kanta pois ja laita kulhoon, niin että lehdet jäävät kokonaisiksi. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Leikkaa mansikasta kannat pois ja leikkaa 4 osaan, lisää joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja glaseeraa salaatti öljyllä.

KARAMELLISOITU LIME

Leikkaa limet halki ja grillaa niitä täydellä teholla 5min/puoli. Ota grillistä ja anna jäähtyä. Purista limet vartaiden päälle.