Maminha tortillat

  • n.1 kg Familian Maminhaa

Mausteseos:

  • 1 rkl Chilijauhetta
  • 1 tl Valkosipulijauhetta
  • 1 tl Sipulijauhetta
  • 3 tl Kuminaa
  • 1 rkl Oreganoa
  • 1 rkl Paprikajauhetta
  • 1 rkl Suolaa
  • 1 rkl Mustapippuria
  • 1 rkl Sokeria

Tortilla: (12 kpl)

  • 6 dl Vehnäjauhoja
  • 1 rkl Suolaa
  • 3 tl Leivinjauhetta
  • 0,5 dl Rypsiöljyä
  • 2 dl Vettä

Salsa:

  • 6 kpl Tomaattia
  • 2 kpl Punasipulia
  • 1 dl Korianteria
  • 1 tl Suolaa
  • Guacamole:
  • 4 kpl Kypsää avokadoa
  • 2 kpl Limeä
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Pippuria

Lisäksi:

  • Salaattia
  • Creme Fraichea

Ota liha huoneenlämpöön. Sekoita mausteseoksen ainekset ja hiero lihan pintaan. Jätä maustumaan huoneenlämpöön.

Sekoita tortillojen kuivat ainekset. Nypi sormilla sekaan öljy ja lisää vesi vaivaten taikinasta hieman kostea pallo. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ”lepäämään” ainakin puoleksi tunniksi.

Leikkaa salsaan tomaatit ja punasipulit kuutioiksi. Lisää suola sekä korianteri ja sekoita. Laita jääkaappiin odottamaan.

Ota tortillataikina jääkaapista ja jaa kahteentoista osaan. Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja kauli taikina hyvin ohuiksi ”lätyiksi”. Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi ja paista tortillaa noin minuutti, käännä ja paista vielä 30 sekuntia. Laita tortillat muovipussiin niin ne pehmenevät ja pysyvät pehmeinä.

Kuumenna grilli kuumaksi ja ota lihaan hyvä väri molemmin puolin. Älä koita kääntää lihaa väkisin. Kun liha on ruskistunut hyvin, niin se irtoaa helposti ritilästä. Siirrä liha pois liekkien päältä, pienennä lämpöä ja jatka grillaamista kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Valmista guacamole.  Kaavi avokadon liha lusikalla kulhoon ja purista sekaan limemehu. Lisää suola ja pippuri. Sekoita kaikki karkeaksi massaksi.

Lämmitä tortillat nopeasti grillissä tai pannulla. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita salsa, guacamole, jäävuorisalaatti ja creme fraiche esille, niin olet valmis!

Muista, että liha kypsyy vielä foliossa muutamia asteita. Jos haluat lihan kypsänä, niin ota se pois 60 asteisena. Jos taas pidät raaemmasta, niin ota liha pois 47 asteessa. Lihan voit myös valmistaa uunissa 120 asteessa.

Voit myös tehdä vain kuusi isompaa tortillaa ja kypsentää ne grillissä.

Voit tehdä tortillat myös muista jauhoista. Maissijauhoilla saat gluteenittoman version. Huom. Veden määrä vaihtelee jauhojen mukaan.