Paistettu kalkkuna hedelmätäytteellä

Ainekset:

4–5 kg   Kokonainen kalkkkuna

1 rkl       Suolaa
0,5 tl      Pippuria
1 tl          Kanelia

0,5 kg    Kivettömiä, kuivattuja luumuja
8 dl        Omenia pilkottu pieniksi paloiksi
2 tl         Sitruunamehua
2 dl        Korppujauhoja
2 tl         Sitruunamehua
1 rkl       Sokeria

Värjäämätöntä puuvillalankaa

Sulata jäinen kalkkuna hitaasti jääkaapissa. Sulaminen kestää noin kaksi vuorokautta. Ota kalkkuna hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista.

Sekoita ½ tl kanelia, suola ja pippuri keskenään ja hiero mausteseos kalkkunan pintaan. Keitä kuivattuja luumuja 10 minuuttia vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan pilkotut omenat, korppujauhe, sitruunamehu, sokeri ja ½  tl kanelia. Sekoita ainekset.

Täytä kalkkuna seoksella. Sido puuvillanlangalla kalkkunan koivet ja siivet tiiviisti kalkkunaa vasten.

Laita kalkkuna vuokaan. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 3–4 tuntia (noin 45 minuuttia per kilo).

Ota kalkkuna uunista ja peitä foliolla. Anna kalkkunan levätä hetki. Poista langat ja tarjoile.