Paistimestarin Angus Bavette

Ohje 4:lle      Valmistusaika: 1h

1 kg Familia Finn Angus Bavettea
2 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl kuivattua chilirouhetta
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 tl savupaprikajauhetta
Rypsiöljyä tai voita paistamiseen

Rouhi mausteet morttelissa sekaisin ja hiero ne raa’an lihan pintaan. Anna lihan maustua muutaman tunnin ajan, jonka jälkeen paista kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kera lihaan kaunis paistopinta.

Kypsennä 150c° uunissa, kunnes sisälämpö on 55-56 astetta.

Nosta liha pois uunista, anna vetäytyä hetki ja leikkaa muutaman sentin paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet lautaselle lisukkeiden viereen ja viimeistele kastikkeella sekä mausterouheella.

Lehtikaalipaistos

100 g vihreää lehtikaalia
100 g tummaa lehtikaalia
150 g siitakesieniä tai metsäsieniä
2-3 rkl rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Leikkaa lehtikaaleista keskiruoti pois ja revi lehdet isoon kulhoon.

Viipaloi sienet ja lisää ne lehtikaalien joukkoon. Kaada öljy sekä mausteita joukkoon ja pyörittele kaikki hyvin sekaisin.

Voit paistaa paistoksen isolla pannulla tai laittaa ainekset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahtaa niitä 200c° noin 10-20 minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu raaka-aineiden koosta. Tärkeintä on, että et polta lehtikaaleja uunissa.

Nostele rapea lisuke lautaselle ja tarjoile lihan sekä kastikkeen kanssa.

Roseviinikastike

3 dl roseviiniä
0,5 dl sokeria
2 dl valmista punaviinkastiketta tai demi glasea
½ tl rosepippuria hienonnettuna

Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja kaada roseviini sekä sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seosta on jäljellä 2 dl. Lisää valmis punaviinikastike ja keitä kastiketta hiljalleen poreillen 20 minuutin ajan, riippuen kattilan koosta sekä kiehumisen voimakkuudesta. Lisää lopuksi rosepippurit ja anna niiden hetki maustaa kastiketta.

Tarkista maku ja kaada kuumana lihan pinnalle.