Täydelliset hampurilaisämpylät Black Angus -pihveille

6 suurta hampurilaissämpylää 
3,75 dl maitoa
50 g hiivaa
500 g vehnäjauhoja
35 g voita
Ripaus suolaa

Hampurilaisen täytteet
6 kpl Black Angus hampurilaispihvejä
Tomaattiviipaleita
Suolakurkkua
Salaattia
Kevätsipulia
Ketsuppia
Majoneesia

Lämmitä maitoa hieman ja kerää kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon. Anna koneen vaivata 10 minuuttia. Kymmenessä minuutissa taikinaan tuleehyvä sitko. Jätä taikinaa puoleksi tunniksi kulhoon kohoamaan peitettynä. Kumoa hieman kohonnut (ei vielä kaksinkertaiseksi ehtinyt) taikina kevyesti jauhotetulle leivinalustalle ja leikkaa se kuuteen osaan (leikkaa 10-12 palaan, jos haluat pienempiä sämpylöitä). Pyörittele palat palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paina palloja kämmenellä hieman litteämmiksi ja peittele 1,5 tunniksi kohoamaan. 

Lämmitäuuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka suuria säpylöistä tekee, pienempiä ei tarvitse juuri 10 minuuttia pitempään paistaa.

Paista jäiset Black Angus hampurilaispihvit hieman öljytyllä kaasugrillin parilalla noin 15-20 minuuttia.. Jos olet sulattanut pihvit, paistamiseen menee noin 10 minuuttia. Kokoa hampurilaiset.

Tämä resepti on kopioitu Campasimpukka  blogista. Alkuperäisen blogipostauksen löydät täältä:  http://campasimpukka.blogspot.fi/2015/05/kunnon-hampurilaispihvi-vaatii-kunnon.html