Täytetty ibericorulla ja tapakset

Juhli espanjalaiseeen tyyliin tavallista innovatiivisemmalla toteutuksella perinteisestä Iberico-porsaan sisäfileestä. Reseptissä sisäfilee on avattu varovasti terävällä veitsellä levyksi, nuijittu ja täytettu tapashenkeen oliiveilla, juustolla ja paprikalla.

Täytetty ibericorulla
1 punainen paprika
10 kalamata-oliivia
20 g manchego-juustoa
30 g patonkia
350 g Familian ibericoporsaan sisäfileetä
merisuolahiutaleita
mustapippuria

Lisukkeet
200 g padron-paprikoita
oliiviöljyä paistamiseen
merisuolahiutaleita
10 siivua Serranoa
Manchegoa
laadukkaita Kalamata-oliiveja
patonkisiivuja
laadukasta oliiviöljyä ja balsamicoa patongin dippaamiseen

Valmista ensin täyte ja ota samalla lisukkeet huoneenlämpöön. Pilko paprika muutamaan osaan ja paahda se 200-asteisessa uunissa niin, että kuoret mustuvat. Laita paprikansiivut muovipussiin hetketksi, jotta saat kuoren helposti irti. Laita paprika, oliivit (poista ensin mahdolliset kivet), manchego ja patonginpätkä tehosekoittimeen ja surauta tahnaksi. Mausta suolalla. Ota seuraavaksi filee käsittelyyn.

Avaa filee levyksi varovasti hyvin terävällä veitsellä. Nuiji avattu filee kevyesti ja erittäin varovasti tasaiseksi ja ohueksi. Levitä täyte koko avatun fileen alueelle ja pyöritä rullaksi. Sido rulla muutamasta kohtaa paistilangalla. Suolaa ja pippuroi. Paista rulla pannussa kauttaaltaan juuri ja juuri kypsäksi.  Leikkaa paistettu rulla isohkoiksi kiekoiksi (noin 6 kpl). Tarjoile lisukkeiden kera (ks. alla).

Pese ja kuivaa padronit. Laita pannu kuumenemaan keskilämmölle ja lorauta perään reilusti oliiviöljyä. Kun pannu on riittävän kuuma, kippaa padronit perään. Paistele kunnes paprikat ovat hieman tummentuneet. Ripottele perään reilusti merisuolahiutaleita.

Paloittele Manchego ja rullaa Serranot. Viipaloi patonki ja kaada laadukas oliiviöljy tarjolle. Laita tarjolle myös balsamicoa.

Alkuperäinen resepti: http://keittotaiteilua.blogspot.com.es/2016/04/taytettty-ibericorulla-ja-tapakset.html