Tryffeli-balsamicomarinoidut karitsan parikyljykset

Karitsan parikyljykset ovat ehdottomasti yksi parhaista karitsan osista. Karitsan parikyljykset leikataan kokonaisesta satulasta eli selästä, ja ne sisältävät fileet, joten mureus ja maku on taattu. Nopea grillaus molemmin puolin siis riittää kypsennykseen. Parikyljykset maistuvat erinomaisilta myös tryffeli-balsamicomarinaadissa. Lisukkeeksi suosittelemme Caprese –salaattia.

Tryffeli-balsamicomarinoidut karitsan parikyljykset
3 rkl laadukasta balsamicoa
2 rkl laadukasta valkotryffeliöljyä
2 rkl lambruscosta valmistettua punaviinietikkaa
1 iso murskattu valkosipulinkynsi
2 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria
ripaus chiliä
1 sitruuna
puoli punttia timjamia
1 kg Familian karitsan parikyljyksiä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja hiero kyljysten pintaan. Anna marinoitua noin vuorokausi jääkaapissa.

Pyyhi ylimääräiset marinadit karitsojen pinnasta. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa noin pari minuuttia per puoli, jättäen kyljyket reippaan mediumiksi. Tarjoile esim. capresen kera.

Caprese
250 g mozzarella di bufalaa
1 ruukku basilkaa
5 luumutomaattia
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Siivuta mozzarellat ja tomaatit. Irrota basilikanlehdet ja lado ainekset vuorotellen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.

Alkuperäinen resepti:

http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2016/03/tryffeli-balsamicomarinoidut-karitsan.html?m=1