Uunissa paistetut sorsat juureksilla ja viinirypälekastikkeella

Uunissa paistetut sorsat ja juurekset
2 kpl Kokonaisia sorsia
Merisuolaa
Mustapippuria
1 puntti timjamia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 purjosipuli
1 keltasipuli
1 rkl hunajaa
Pari nokaretta voita

Jos sorsat ovat pakasteena, sulata ne hitaasti jääkaapissa. Perkaa sulaneet sorsat; poista sorsien sisälmykset ja huuhtele hyvin kylmällä vedellä ylimääräisestä verestä. Kuivaa sorsat sisältä ja ulkopuolelta. Hiero sorsiin suolaa ja mustapippuria sekä sisä- että ulkopuolelle. Laita sorsien sisään puolikas puntti timjamia. Anna maustua mahdollisuuksien mukaan tunnista pariin tuntiin.

Pilko juurekset ja sipulit. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla, lorauta sekaan hunajaa. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja lado uunivuoan pohjalle juurekset. Kuumenna valurautapannu, heitä perään voita ja ruskista sorsat hyvin kauttaaltaan. Laita sorsat uunivuokaan juuresten päälle. Valmistele tässä vaiheessa viinirypälekastike.

Tyrkkää uunivuoka (ja viinirypäleet) uuniin ja paista 30 minuuttia (ota viinirypäleet uunista), käännä sorsat ja paista vielä toiset 30 minuuttia.

Sorsaa ja viinirypaleita 3.jpg

Viinirypälekastike
noin 250 g tummia viinirypäleitä
oliiviöljyä
noin 2 rkl balsamicoa
ripaus suolaa

Puolita suurin osa viinirypäleistä, jätä osa kokonaisiksi. Ota uuninkestävä astia ja laita viinirypäleet siihen. Paista sorsan kanssa uunissa ensimmäiset 30 minuuttia.

Ota rypäleet uunista ja kuumenna valurautapannu oliiviöljyn kanssa. Lisää viinirypäleet pannuun ja paistele välillä käännellen noin vartin verran. Lorauta tämän jälkeen sekaan balsamico ja sekoittele hyvin. Pienennä lämpöä ja hauduttele vartti tai kunnes rypäleet ovat karamellisoituneet täydellisesti ja kastike on paksuuntunut mukavasti. Tarjoa sorsan ja juuresten kanssa.

Alkuperäinen resepti: http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2015/12/sorsaa-ja-viinirypaleita.html