Kokonainen fasaani

Familia Fasaani

1 kokonainen fasaani
50 g kuivattuja viikunoita
2 kanelitankoa
100 g voita
1 rkl suolaa
5 maustepippuria
3 dl kanalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä

Kuivaa fasaani talouspaperilla kuivaksi. Mausta lintu kauttaaltaan suolalla, myös sisältä. Työnnä sisälle viikunat, kanelitanko sekä pippurit.
Sido jalat kiinni paistilangalla ja paista voin kanssa kaunis paistoväri pintaan.
Nosta fasaani uunivuokaan, kaada kanaliemi sekä valkoviini mukaan ja peitä vuoka foliolla.
Kypsennä 150c° uunissa 45 minuutin ajan.

Leikkaa fasaanista paloja ja tarjoile portviinikastikkeen sekä punakaalipaistoksen kanssa.

Portviinikastike

2 dl valmista punaviinikastiketta
3 dl portviiniä

Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja kaada portviini kattilaan. Anna kiehua kunnes 1 dl on haihtunut ilmaan. Lisää valmis punaviinikastike ja keitä kastiketta hiljalleen poreillen 20 minuutin ajan, riippuen kattilan koosta sekä kiehumisen voimakkuudesta.

Tarkista maku ja kaada kuumana lihan pinnalle.