Haudutettua karitsan potkaa ja sitruunainen chorizo kuskus
Karitsan potkat
- 4 kpl karitsan potkaa
- 2 l lihalientä
- 6 valkosipulinkynttä
- 4 laakerinlehteä
- rypsiöljyä tai voita paistamiseen
Paista potkiin kaunis väri pintaan paistinpannulla ja nosta ne uunipataan. Kaada päälle lihaliemi ja laita valkosipulinkynnet sekä laakerinlehdet joukkoon.
Kypsennä 160°c uunissa 3 tunnin ajan.
Anna jäähtyä liemessä ja irrota lihat luista, kun ovat vielä lämpimät. Nosta lihat lämpimän kuskusin päälle ja glaseeraa punaviinikastikkeen kanssa.
Sitruunainen chorizo kuskus
- 3 dl kuskus ryynejä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 100 g chorizo siivuja
- 50 g maissinjyviä
- 1 sitruuna
- 1 granaattiomena
Keitä kuskus ryynit pakkauksen ohjeen mukaan kasvis- tai lihaliemessä. Lisää kypsän kuskuksen joukkoon oliiviöljy, sitruunan raastettu kuori sekä puolikkaan sitruunan mehu.
Leikkaa chorizo siivut pieniksi paloiksi ja paista pannulla hetken aikaa. Lisää ne sekä maissinjyvät kuskusiin ja lämmitä seos. Kaada lautaselle ja viimeistele granaattiomenansiemenille.
Valkosipuli Labneh
- 250 g Turkkilaista jogurttia
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi tai 1 tl kuivattua valkosipulia
- 2 harsoliinaa
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa. Asettele harsoliinat siivilään ja kaada jogurttiseos harsokankaan sisään. Pyöritä kangas napakaksi nyytiksi ja anna jogurtin valua vähintään vuorokauden ajan.
Lusikoi valunut labneh tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle yrttejä sekä chilirouhetta.
Portviinikastike
- 2 dl valmista punaviinikastiketta tai demi glasea
- 3 dl portviiniä
Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja kaada portviini kattilaan. Anna kiehua kunnes 1 dl on haihtunut ilmaan. Lisää valmis punaviinikastike ja keitä kastiketta hiljalleen poreillen 20 minuutin ajan, riippuen kattilan koosta sekä kiehumisen voimakkuudesta.
Tarkista maku ja kaada kuumana lihan pinnalle.
Muut karitsa reseptit >>