Dry Aged liha

Lihaa on raakakypsytetty kautta aikojen. Dry Aged- kypsytys kehittyi 50-luvulla, jolloin lihamestarit huomasivat kypsytystavan vaikutuksen lihan makuun ja mureuteen. Maku vahvistuu samaan tapaan kuin juustoissa kypsytyksen aikana. Dry Aged -lihat kypsytetään erityisesti sitä varten suunnitelluissa kaapeissa.

Dry Aged -kypsytyksessä lihan maku voimistuu, ja se saa hieman voisen ja pähkinäisen vivahteen makuun. Maun lisäksi myös lihan koostumus paranee. Kypsyessään liha mureutuu. Naudanliha saavuttaa täydellisen mureuden 28 vuorokaudessa Dry Aged -kaapissa, mutta lihan maku tiivistyy vielä tämänkin jälkeen. Lihaa voi kypsyttää kaapissa jopa 8 viikkoa. Myös lihan väri tiivistyy ja tummenee lihan kypsyessä.

 

Dry Aged naudanliha

Dry Aged -kypsytykseen valitaan vain parhaimmat yksilöt ja parhaat osat. Yksi kriteereistä on riittävä rasvapitoisuus. Lihan marmoroitunut rasva antaa makua ja päällä oleva rasvakerros suojaa lihaa kypsytyksen aikana. Dry Aged lihaa voi käyttää samoin kuin tavallista laadukasta naudanlihaa. Ensiluokkainen maku ja laatu pääsevät parhaiten oikeuksiinsa pihveinä, grillattuna tai parilalla tai pannulla paistettuna.

Dry Aged kaapissa liha kypsyy optimaalisissa olosuhteissa. Kaapin lämpötila ja ilmankosteus on säädetty raakakypsytykseen sopiviksi ja puhdas ilma kiertää kaapissa tasaisesti.