Vinkit

Säilytä oikein

Paras lämpötila lihan säilytykseen on lähellä nollaa. Jääkaapissa liha kannattaa sijoittaa kaapin kylmimpään osaan, joka on yleensä jääkaapin alaosassa. Jos jääkapissa on nollatila-lokero, liha säilyy parhaiten siinä.

Kesällä kauppaan mukaan kylmälaukku

Lämpimillä säillä kauppaan kannattaa ottaa mukaan kylmäpanoksin varustettu kylmälaukku. Liha säilyy pakkaukseen merkittyyn päiväykseen sakkaa ainoastaan, jos kylmäketju ei missään vaiheessa pääse katkeamaan.

Leikkaa terävällä veitsellä

Valitse lihan käsittelyyn terävä veitsi. Veitsen koko kannattaa valita leikattavan lihapalan koon mukaan, isoon lihapalaan iso veitsi, pienempää on helpompi leikata pienemmällä veitsellä.

Lihan leikkaus

Ennen liha leikkaamista kannattaa tarkistaa lihassyiden kulkusuunta. Liha leikataan aina poikkisyin. Näin lihassyy jää mahdollisimman lyhyeksi ja lopputulos on murea.

Uskalla kokeilla

Kokeile rohkeasti eri leikkuita, saatat löytää uuden suosikin! Testaa Familian picanhaa, maminhaa tai bavettea grillissä, et taatustu pety.