Picanha grillissä
- Familian Picanha-lihaa (noin 1,5 kg)
- Oliiviöljyä
- Valkosipulia
- Timjamia
- 5 viipaloitua valkosipulinkynttä
- Suolaa ja pippuria
Ota liha jääkaapista pois huoneenlämpöön. Leikkaa picanha pitkittäin puoliksi. Laita kaikki ainekset mortteliin ja murskaa. Hiero murska kunnolla lihaan ja anna lihan lämmetä pöydällä lähes huoneenlämpöiseksi. Laita liha kuumaan grilliin ja grillaa lihalle kaunis väri. Kun olet ottanut värin, säädä grilli keskilämmölle, niin että liha ei pala ja upota lihan keskelle paistomittari. Laita grillin kansi kiinni ja odota että lihan sisälämpötila nousee 49°C – asteeseen. Tärkein kohta: Kun liha on saavuttanut halutun lämpötilan kääri se folioon ja anna levätä 10 min. Leikkaa picanha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile.
Katso myös toinen tapa grillata Picanha >>