Korealaiset maminha burgerit
1 pkt (n. 1,2 kg) Familia Angus maminhaa
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kimchikurkut:
½ (250 g) kurkkua tai pari avomaankurkkua
1 tl merisuolaa
2–3 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl cayennenpippuria
2 tl sokeria
1 tl kalakastiketta
Chilikastike:
1 prk (150 g) ranskankermaa
½ dl majoneesia
2 tl korealaista Gochujang-chilitahnaa tai srirachakastiketta
Lisäksi:
6 hampurilaissämpylää
½ ruukkua friseesalaattia
½ –1 ruukku tuoretta korianteria
Valmista ensin kimchikurkut. Viipaloi tai suikaloi kurkut. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon ja anna maustua vähintään tunti.
Sekoita chilikastikkeen ainekset keskenään.
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Hiero lihan pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Grillaa maminha nopeasti molemmin puolin kovalla lämmöllä siten, että lihan pinta ruskistuu. Jatka grillaamista matalammalla lämmöllä, kunnes lihan sisälämpötila on 49-50 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi.
Halkaise sämpylät ja paahda sämpylän puolikkaat grillissä molemmin puolin. Kokoa hampurilaiset. Sivele sämpylänpuolikkaille kastiketta. Laita sämpylän pohjapalalle salaattia, sen päälle grillattua maminhaa viipaleina ja lopuksi kimchikurkkuja ja korianteria. Paina sämpylän kansi päälle ja tarjoa.