Aasialaiset entrecôtepihvit, misomajoneesi ja wasabicoleslaw
Aasialaiset entrecôtepihvit, misomajoneesi ja wasabicoleslaw
1 kg Familia Angus entrecôtea
Marinadi:
5 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 ½ dl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
2 rkl ruokosokeria
Paistamiseen:
öljyä
Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
Leikkaa liha 2–3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita lihat marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kääntele välillä, jotta lihat maustuvat tasaisesti.
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta.
Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä 2–4 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
MISOMAJONEESI
2 dl majoneesia
2 rkl misotahnaa
1 rkl lehtipersiljaa tai persiljaa hienonnettuna
Sekoita misotahna ja persiljasilppu majoneesin joukkoon. Anna maustua ennen tarjoilua.
WASABICOLESLAW
800 g valkokaalia
2 porkkanaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl wasabitahnaa
½ rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Sekoita mausteet ranskankerman joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, porkkanaraaste ja kastike keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.