Grillattu flank steak, zhoug-kastiketta ja munakoiso-tomaattisalaattia

Grillattu Flank Steak

1 (n. 1,5 kg) Familia flank steak
suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä

Zhoug-kastike:

4 tuoretta jalapenoa
4–5 valkosipulinkynttä
2 ruukkua korianteria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl juustokuminaa
1 tl merisuolaa
1 ½ dl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
½–1 tl chilihiutaleita

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.

Valmista zhoug-kastike. Viipaloi jalapenot. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet tehosekoittimeen tai teholeikkuriin ja aja hienoksi.

Kypsennä liha grillaamalla molemmin puolin noin 3–5 minuuttia, kunnes sen sisälämpötila on noin 55 astetta. Kääri liha folioon ja anna tekeytyä vielä 10 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa zhoug-kastikkeen ja munakoiso-tomaattisalaatin kanssa.

GRILLATTU MUNAKOISO-TOMAATTISALAATTI

4–6 (500 g) tomaattia
1 (400 g) munakoiso
3–4 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa

suolaa
rouhittua mustapippuria

Leikkaa tomaatit ja munakoiso paksuiksi viipaleiksi. Grillaa kasvisviipaleita 3–4 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan.

Laita grillatut viipaleet tarjoiluvadille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä ripottele suolaa ja rouhittua mustapippuria.