Haudutettu Osso Bucco

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

4 suurta naudan potkakiekkoa (Osso Bucco)
100 g sipulia
100 g porkkanaa
50 g palsternakkaa kuutioina
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl lihalientä
2 dl valkoviiniä
3 rkl öljyä paistamiseen
50 g voita
400 g säilyketomaatteja

Leikkaa potkien kylkeen pienet viillot terävällä veitsellä.  Mausta potkat suolalla, ruskista lihat ensin pannulla ja siirrä sitten lihat uunipataan.
Ruskista kasvikset ja sipuli kevyesti samassa pannussa. Laita kasvikset lihan seuraksi, huuhdo pannu lihaliemellä ja kaada liemi pataan. Lisää tomaatit sekä valkoviini, sulje kansi ja hauduta 150c° uunissa 3 tunnin ajan. Kääntele lihoja padassa 30 minuutin välein, jotta ne pysyvät mehukkaina nesteessä.

Gremolata
2 valkosipulin kynttä viipaloituna
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
1 dl tuoretta persiljaa
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita gremolatan ainekset keskenään ja lusikoi lihan päälle.

Tarjoile Osso Bucco yrteillä ja herneillä maustetun perunasoseen kanssa.