Hirvipata
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
1 kg hirven paistia
150 g pekonia
6 (150g) salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
1/2dl tomaattisosetta
5 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
3 dl vettä
6 mustapippuria
3 oksaa tuoretta rosmariinia
Kuutioi hirvenliha 3cm*3cm paksuiksi paloiksi ja leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
Puolita kaikki sipulit.
Ruskista pekoninpalat paistinpannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit sekä tomaattisose ja lisää pataan.
Kaada lopuksi pataan punaviini, lihaliemi sekä mausteet.
Anna hautua 150-asteisessa uunissa kannen alla noin 2-3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää vettä tai suolaa tarvittaessa. Tarjoa hirvipata keitetyn ohran kanssa.