Saksanhirven sisäpaisti

Saksanhirven sisäpaisti
1 kg Familia Saksanhirven sisäpaistia
2 rkl suolaa
100 g voita tai rypsiöljyä
8 valkosipulin kynttä
1 iso salottisipuli
1 rkl mausteneilikoita
1 rkl viherpippuria
1 l lihalientä
Nosta liha huoneen lämpöön 2 tuntia ennen valmistusta. Hiero suola paistin pintaan ja jätä hetkeksi maustumaan uunivuokaan.
Kuori ja paloittele sillä aikaa sipulit. Kuullota sipulipalat sekä mausteet pannulla rasvan kanssa. Nosta lämpöä ja paista kaunis väri paistiin pannulla makurasvan kanssa.
Huolehdi, ettet polta sipuleita koska muuten lihaan tulee palanut maku. Mikäli sipulit saavat liikaa väriä, lusikoi ne pois pannulta.
Nosta saksanhirven sisäpaisti uunivuokaan ja työnnä digitaalinen paistomittari keskelle lihaa. Kaada lihaliemi pannulle ja kiehauta se nopeasti siinä. Kaada liemi sipuleineen ja mausteineen lihan päälle , peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä 150c° uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpö on 50 astetta.
Ota paisti pois uunivuoasta ja nosta se erilliselle lautaselle. Laita foliota kevyesti lihan päälle ja anna vetäytyä 10 minuutin ajan. Voit jättää paistomittarin lihaan kiinni, jolloin voit seurata vielä vetäytymisvaiheessa lihan sisälämpöä. Ihanteellinen medium lämpötila on 54-56 astetta. Mitä tiukempaan käärit paistin folioon, sitä nopeammin liha jatkaa kypsymistä uunista oton jälkeen.
Kierittele valmis paisti yrttikuorrutteessa, leikkaa ohuita viipaleita ja tarjoile timjamilla maustettujen perunoiden kanssa.
Vinkki: Haudutusliemestä voit keittää vielä maukkaan kastikkeen lihalle!
Yrttikuorrute:
1 dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
1 dl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl raastettua tuoretta piparjuurta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Paahda pinjansiemenet kullan ruskeiksi pannulla oliiviöljyn kanssa. Sekoita kulhossa hienonnettu persilja, paahdetut pinjansiemenet, piparjuuri sekä mausteet. Pyörittele valmis paisti kuorrutteessa ja leikkaa viipaleita tarjolle.