Nyhtövillisikaburgeri

Nyhtövillisikaburgeri

Villisian niska on parhaimmillaan pitkään haudutettuna. Nyhtövillisika maistuu erittäin hyvin pienen burgerin välissä yksinkertaisen salaatin ja marinoitujen punasipulien sekä savujuuston kera. Villisiassa on erittäin tiivis, intensiivinen, mutta silti melko mieto riistan maku.

Nyhtövillisika

  • 1,5 kg villisian niskaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • Savustettua suolaa
  • Savustettua mustapippuria
  • Paistopussi
  • 0,5 dl savuista BBQ-kastiketta (esim. hikkorisavu)
  • Paistolientä

Paloittele villisian niskat reilunkokoisiksi kuutioiksi. Hiero pintaan valkosipulijauhe ja savupaprikajauhe. Rouhi sekaan reilusti savustettua suolaa ja savustettua mustapippuria. Laita villisiat paistopussiin ja nosta korkeareunaiseen uunivuokaan.

Laita uuni 100 asteeseen ja siirrä villisika kypsymään sinne noin 8 tunniksi. Ota sika uunista ja ota paistopussista lientä talteen muutama desi. Valuta loput nesteet pois ja levitä villisian niska uunivuokaan. Revi kahdella haarukalla lihat riekaleiksi ja sekoita joukkoon noin puoli desiä savuista BBQ-kastiketta. Lorauta perään myös paistolientä ja sekoita hyvin.

Nosta uunivuoka vielä 100-asteiseen uuniin noin tunniksi. Lisää tarvittaessa joukkoon paistolientä, ettei liha pääse kuivumaan. Maista ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esim. grillatun ciabattan, juuston, rucolan ja marinoitujen punasipulien kera.

Marinoidut punasipulit

  • 2 punasipulia
  • 0,5 dl balsamiviinietikkaa
  • Ripaus suolaa
  • Rouhaisu mustapippuria
  • 1 rkl sokeria

Viipaloi punasipulit ja laita ne laakealle lautaselle. Lorauta päälle etikka, rouhi perään suola ja mustapippuri. Ripottele sekaan vielä sokeri ja sekoita sipulit hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia. Valuta sipulirenkaat hyvin ja tarjoile sämpylän välissä.

Lisäksi

  • Ciabatta-sämpylöitä
  • Juustoa
  • Rucolaa
  • Oliiviöljyä

Halkaise sämpylät ja sivele leikkuupinnat oliiviöljyllä. Grillaa sämpylänpuolikkaita kuumalla grillillä hetken per puoli. Lado sämpylän väliin revittyä villisikaa, juustoa, rucolaa ja marinoituja punasipuleita. Nauti

Alkuperäinen resepti:
http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2016/07/pulled-boar-burger-revittya-villisikaa.html