Täytetty ibericorulla ja tapakset
Juhli espanjalaiseeen tyyliin tavallista innovatiivisemmalla toteutuksella perinteisestä Iberico-porsaan sisäfileestä. Reseptissä sisäfilee on avattu varovasti terävällä veitsellä levyksi, nuijittu ja täytettu tapashenkeen oliiveilla, juustolla ja paprikalla.
Täytetty ibericorulla
- 1 punainen paprika
- 10 kalamata-oliivia
- 20 g manchego-juustoa
- 30 g patonkia
- 350 g Familian ibericoporsaan sisäfileetä
- merisuolahiutaleita
- mustapippuria
Lisukkeet
- 200 g padron-paprikoita
- oliiviöljyä paistamiseen
- merisuolahiutaleita
- 10 siivua Serranoa
- Manchegoa
- laadukkaita Kalamata-oliiveja
- patonkisiivuja
- laadukasta oliiviöljyä ja balsamicoa patongin dippaamiseen
Valmista ensin täyte ja ota samalla lisukkeet huoneenlämpöön. Pilko paprika muutamaan osaan ja paahda se 200-asteisessa uunissa niin, että kuoret mustuvat. Laita paprikansiivut muovipussiin hetketksi, jotta saat kuoren helposti irti. Laita paprika, oliivit (poista ensin mahdolliset kivet), manchego ja patonginpätkä tehosekoittimeen ja surauta tahnaksi. Mausta suolalla. Ota seuraavaksi filee käsittelyyn.
Avaa filee levyksi varovasti hyvin terävällä veitsellä. Nuiji avattu filee kevyesti ja erittäin varovasti tasaiseksi ja ohueksi. Levitä täyte koko avatun fileen alueelle ja pyöritä rullaksi. Sido rulla muutamasta kohtaa paistilangalla. Suolaa ja pippuroi. Paista rulla pannussa kauttaaltaan juuri ja juuri kypsäksi. Leikkaa paistettu rulla isohkoiksi kiekoiksi (noin 6 kpl). Tarjoile lisukkeiden kera (ks. alla).
Pese ja kuivaa padronit. Laita pannu kuumenemaan keskilämmölle ja lorauta perään reilusti oliiviöljyä. Kun pannu on riittävän kuuma, kippaa padronit perään. Paistele kunnes paprikat ovat hieman tummentuneet. Ripottele perään reilusti merisuolahiutaleita.
Paloittele Manchego ja rullaa Serranot. Viipaloi patonki ja kaada laadukas oliiviöljy tarjolle. Laita tarjolle myös balsamicoa.
Alkuperäinen resepti: http://keittotaiteilua.blogspot.com.es/2016/04/taytettty-ibericorulla-ja-tapakset.html