Grillattu Picanha
- 1,5 kg Familia picanhaa
- karkeaa merisuolaa
- mustapippuria
- Lisukkeeksi salaattia, grillattua parsaa ja chimichurria
Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin ennen grillausta ja suolaa se karkealla suolalla reilusti joka puolelta. Pippuroi pala juuri ennen leikkaamista ja grillausta. Leikkaa picanhapala reilunkokoisiksi paloiksi, noin kahden kilon lihasta tuli meillä 4 palaa, kolmekin olisi riittänyt, sillä yhdestä palasta tuli hieman liian pieni ja se grillaantui hitusen liian kypsäksi. Taivuta leikatut palat mutkalle rasvapuoli ylöspäin ja työnnä palat vartaaseen (ks. kuva alla). Grillaa vartaassa mediumiksi ja anna vetäytyä folion sisässä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa tämän jälkeen picanhapalat siivuiksi ja tarjoile salaatin sekä chimichurrin kera.
Tämä resepti on kopioitu Keittotaitelua blogista.
Alkuperäisen blogipostauksen löydät täältä:
http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2014/04/grillattu-picanha.html