Paistimestarin Angus Bavette
- 1 kg Familia naudan Bavettea
- 2 rkl hienoa merisuolaa
- 1 rkl kuivattua chilirouhetta
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- Rypsiöljyä tai voita paistamiseen
Rouhi mausteet morttelissa sekaisin ja hiero ne raa’an lihan pintaan. Anna lihan maustua muutaman tunnin ajan, jonka jälkeen paista kuumalla paistinpannulla rypsiöljyn kera lihaan kaunis paistopinta.
Kypsennä 150c° uunissa, kunnes sisälämpö on 55-56 astetta.
Nosta bavette pois uunista, anna vetäytyä hetki ja leikkaa muutaman sentin paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet lautaselle lisukkeiden viereen ja viimeistele kastikkeella sekä mausterouheella.
Lehtikaalipaistos
- 100 g vihreää lehtikaalia
- 100 g tummaa lehtikaalia
- 150 g siitakesieniä tai metsäsieniä
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
Leikkaa lehtikaaleista keskiruoti pois ja revi lehdet isoon kulhoon.
Viipaloi sienet ja lisää ne lehtikaalien joukkoon. Kaada öljy sekä mausteita joukkoon ja pyörittele kaikki hyvin sekaisin.
Voit paistaa paistoksen isolla pannulla tai laittaa ainekset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahtaa niitä 200c° noin 10-20 minuutin ajan. Kypsennysaika riippuu raaka-aineiden koosta. Tärkeintä on, että et polta lehtikaaleja uunissa.
Nostele rapea lisuke lautaselle ja tarjoile lihan sekä kastikkeen kanssa.
Roseeviinikastike
- 3 dl roseeviiniä
- 0,5 dl sokeria
- 2,5 dl Home Chef demi glacea tai valmista punaviinikastiketta
- ½ tl rosepippuria hienonnettuna
Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja kaada roseeviini sekä sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seosta on jäljellä 2 dl. Lisää demi glace tai valmis punaviinikastike ja keitä kastiketta hiljalleen poreillen 20 minuutin ajan, riippuen kattilan koosta sekä kiehumisen voimakkuudesta. Lisää lopuksi rosepippurit ja anna niiden hetki maustaa kastiketta.
Tarkista maku ja kaada kuumana lihan pinnalle.