Yrtti-valkosipulivoissa paistettua karitsan sisäfileetä ja hasselbackan perunavuoka

1 pkt (n. 550 g) Familia karitsan sisäfileetä
25 g voita
2 rkl öljyä
6–8 valkosipulinkynttä
2–3 oksaa tuoretta rosmariinia
n. 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Ota fileet huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Poista sisäfileen pinnassa oleva ohut sitkeä kalvo pois terävällä veitsellä.
Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja rosmariininoksat. Paista fileet pannulla 2–3 erässä pannun koosta riippuen. Paista fileitä pannulla molemmin puolin noin minuutin ajan.
Mausta suolalla ja pippurilla ja laita folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
Leikkaa fileet viipaleiksi ja tarjoa hasselbackan perunavuoan kanssa.

HASSELBACKAN PERUNAVUOKA

1 kg yleisperunoita
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
150 g voita
1 dl panko- tai korppujauhoja
25 g parmesaanijuustoa raastettuna

Pese perunat hyvin juuresharjalla tai kuori halutessasi. Viipaloi perunat varovasti ohuiksi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Tämä onnistuu kätevästi laittamalla peruna viipaloinnin ajaksi lusikkaan tai kauhaan. Asettele perunat uunivuokaan vieri viereen.
Sulata voi kattilassa. Valuta 2/3 voisulasta vuokaan perunoiden päälle. Ripottele perunoille vielä suolaa ja mustapippuria.
Kypsennä uunissa 175 asteessa ensin 20 minuuttia. Valele paistamisen aikana perunoita pari kertaa jäljelle jääneellä voisulalla.
Sekoita panko- tai korppujauhot sekä parmesaaniraaste keskenään. Ota vuoka uunista ja ripottele seos perunoiden päälle vuokaan. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja niiden pinta rapeutuu ja ruskistuu.