Za´atar-maustetut karitsan ulkofileepihvit ja paahdettu kikherne-kasvissalaatti
1 pkt (n. 500 g) Familia karitsan ulkofileetä, putsattu
Za´atar-mausteseos:
1 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
2 rkl sumakkia
2 rkl kuivattua timjamia
2 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl kuivattua meiramia
½ rkl merisuolaa
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Valmista mausteseos. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Yhdistä mausteet keskenään ja jauha halutessasi hienommaksi morttelissa.
Leikkaa ulkofileet noin 5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Käännä leikkuupinta ylöspäin ja paina pihvejä kevyesti litteämmäksi. Hiero pihvien pintaan mausteseosta ja anna hetken maustua.
Grillaa pihvejä molemmin puolin 2–5 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kääri pihvit vielä folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Tarjoa paahdetun kikherne-kasvissalaatin kanssa.
PAAHDETTU KIKHERNE-KASVISSALAATTI
2 prk (380 g/230 g) kikherneitä suolaliemessä
1 pkt (300 g) parsakaalia
2 (150 g) sipulia
2 (200 g) punaista suippopaprikaa
öljyä
merisuolahiutaleita
Kastike:
½ dl sitruunamehua
¾ dl oliiviöljyä
1 rkl dijoninsinappia
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ ruukkua minttua hienonnettuna
Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään.
Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
Paloittele parsakaali. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi.
Paista kasviksia tilkassa öljyä grilliparilalla tai muurikassa, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla.
Laita salaatti tarjoilukulhoon ja viimeistele kastikkeella.