Lakritsiglaseerattua karitsan paahtopaistia ja yrtti-parmesaanipolentaa

1 pkt (4 kpl / n. 700 g) Familia karitsan paahtopaistia
tilkka öljyä
n. 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Lakritsiglaseeraus:

½ dl balsamiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
½ dl ruokosokeria
2 rkl lakritsinjuurijauhetta

Ota paistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
Mittaa lakritsiglaseerauksen raaka-aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee.
Kuivaa paistien pinnat talouspaperilla. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista paistit kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita paistit uuninkestävään vuokaan, valele glaseerauskastikkeella ja kypsennä uunissa 150 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes paistien sisälämpötila on 52–54 astetta. Valele glaseerauskastikkeella kypsennyksen puolivälissä.

Ota paistit uunista ja valele vielä kertaalleen glaseerauskastikkeella. Kääri paistit tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa yrtti-parmesaanipolentan kanssa.

YRTTI-PARMESAANIPOLENTA

1 l vettä
2 dl polentasuurimoita
2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
25 g voita
1 tl suolaa

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi polenta kiehuvaan veteen. Lisää timjami joukkoon. Kypsennä polentaa välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto ja voi. Sekoita, kunnes ne sulavat joukkoon. Mausta lopuksi suolalla.