Grillatut Flanksteak Burgerit ja Hodarit

Grillatut Flanksteak Burgerit ja Hodarit 2
  • 1 kg Finn Angus Flank steak lihaa
  • Japanilainen ponzu-marinadikastike:
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 limen mehu puristettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl punaista chiliä hienonnettuna

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa, kaada lihan päälle ja anna marinoitua viileässä muutamien tuntien ajan.

Nosta marinoitunut liha pois astiasta, kuivaa pinta talouspaperilla ja grillaa se mehukkaaksi, noin 3 minuuttia per puoli.

Lihan kypsyminen riippuu grillin kuumuudesta, joten voit leikata muutaman siivun lihasta ja tarkistaa onko kypsyysaste mieleisesi.

Anna lihan levätä hetki folion alla.

Grillaa sillä aikaa hod dog- sämpylät sekä hampurilaissämpylät ja nostele niiden päälle kasvissalaattia. Leikkaa lämmin liha ohuiksi viipaleiksi ja nauti kastikkeiden kanssa.

Kasvissalaatti

  • 100 g kiinankaalia
  • 1 iso porkkana
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl hienoa suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Leikkaa kiinankaali, kuorittu porkkana sekä sipuli, hienoksi suikaleiksi ja sekoita isossa kulhossa seesaminsiementen, suolan sekä sokerin kanssa.

Lisää lopuksi etikka sekä oliiviöljy ja anna maustua reilun puolen tunnin ajan, aina välillä sekoittaen.

Kaada maustunut salaatti lopuksi siivilään ja valuta irronnut neste pois.

Nostele salaattia sämpylöiden päälle ja viimeistele burgerit kuumalla lihalla sekä kastikkeilla.