Karitsacurry
Ainekset
- 1350 g Familia karitsanlapaa (siistittynä paloiksi 850 g)
- 2,5 cm pala inkivääriä
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 tomaattia
- 3 tuoretta vihreää chiliä
- 1 tl jeeraa
- 0,5 tl punaista chilijauhetta (esim. Homera, tulisuus noin 10 000 SHU)
- 1 tl Kashmirin garam masalaa*
- 4 rkl kookoshiutaleita
- 6 rkl auringonkukkaöljyä
- 3 keltasipulia
- 2,5 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 tl kurkumaa
- 0,5 g sahramia
- 20 kuorittua mantelia
- kourallinen tuoretta korianteria
- vuorisuolaa maun mukaan
* Kashmirin alueen garam masalan valmistus (yksi monista versioista): sekoita 0,5 tl mustapippuria, 0,5 tl jeeraa, 0,5 tl inkiväärijauhetta, ripaus kanelia ja ripaus mustaa kardemummaa.
Valmistusohjeet
- Poista lavasta ylimääräiset rasvat ja kalvot. Paloittele suupaloiksi.
- Hienonna tehosekoittimessa inkivääri, valkosipulinkynnet, tomaatit, vihreät chilit, jeera, chilijauhe, garam masala ja kookoshiutaleet tasaiseksi maustetahnaksi.
- Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyssä reilu 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat lähes kullanvärisiä. Lisää joukkoon maustetahna ja paista kovemmalla lämmöllä, kunnes öljy erottuu muusta massasta ja nousee pintaan.
- Lisää sekaan karitsakuutiot, rouhaise perään vuorisuolaa ja paista, kunnes karitsa on lähes kypsää. Pienennä lämpöä ja sekoita joukkoon jogurtti, kurkuma, sahrami ja mantelit. Hauduta curryä miedolla lämmöllä kannen alla 3 tuntia, kunnes liha on ylikypsän mureaa ja kastike haarukoitavan paksua.
- Tarjoa karitsacurry riisin kera ja koristele annokset tuoreella korianterilla.
Tämä resepti on kopioitu Keittotaitelua blogista.
Alkuperäisen blogipostauksen löydät tääältä:
http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2014/12/kashmirin-karitsacurry.html