Vasikan t-luupihvit ja suppilovahvero-ohratto

Suppilovahvero-ohratto

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltasipuli
  • 7 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 110 g kokonaisia ohrasuurimoita
  • 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
  • 50 g fetajuustoa
  • 0,25 säilöttyä sitruunaa
  • 1 rkl lehtipersiljasilppua
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • 1 rkl punaista basilikasilppua
  • vuorisuolaa
  • mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynsi ja keltasipuli ja kuullota niitä korkeareunaisessa kasarissa oliiviöljyssä kiedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja valkoviini ja nosta lämpöä niin, että seos kiehahtaa. Lisää joukkoon ohrajyvät ja murusta sekaan suppilovahverot. Keitä jyviä miedolla lämmöllä poreillen 1 h 10 minuutin ajan, tai kunne neste on täysin imeytynyt. Murusta joukkoon fetajuusto ja hienonna sekaan myös säilötyn sitruunan kuori sekä yrtit. Mausta ohratto lopuksi suolalla ja pippurilla.

Vasikan t-luupihvit

  • 2 vasikan t-luupihviä
  • vuorisuolaa
  • mustapippuria

Ota pihvit hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöisiksi. Kuumenna grillipannu ja ruskista pihvit nopeasti kummaltakin puolelta. Kiinnitä lihalämpömittari toiseen pihviin ja kääri lihat folioon. Laita foliokäärö 120-asteiseen uuniin ja kuumenna pihvejä, kunnes niiden sisälämpö on 52 astetta. Ota pihvit uunista ja anna niiden vetäytyä folion sisällä vielä 15 minuutin ajan. Rouhi pihveille ennen tarjoilua reilusti suolaa ja pippuria.