Grillattu flank steak -rulla

Flank steak on meidän perheessä erittäin usein syöty herkku. Tällä kertaa Familialta testiin saatu liha päätyi rullalle Martha Stewartin reseptiä mukaillen. Pinaattinen flank steak rullana on todella mehukas, maukas ja perinteisestä piristävällä tavalla poikkeava. Lihalämpömittari on tässäkin oiva apu, jotta koko komeudesta saadaan juuri sopivan kypsä.

Tarjoile herkku tomaattisen papumuhennoksen kera. Kertoisin siitäkin reseptin, jos olisin muistanut sen kirjoittaa ylös… Siinä oli ainakin tomaattia ja isoja valkopapuja, mustapapuja sekä sipulia.

Flank steak -rulla

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 0,5 dl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,25 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • noin 500 g flank steak
  • 1 tl oliiviöljyä

Huuhtele pinaatit ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta vesi pinaateista. Sekoita isoon kulhoon pinaatti, hienonnettu persilija, kaprikset, balsamiviinietikka, hienonnettu valkosipulin kynsi ja chilijauhe. Mausta suolalla ja mustapippuilla.

Nuiji flank steakia varovasti hieman ohuemmaksi. Levitä pinaattitäyte keskelle lihaa ja rullaa liha tiiviiksi rullaksi. Sido rulla kiinni paistilangalla. Grillaa rullaa kuumassa grillissä käännellen kunnes liha saa kauniin paistopinnan. Kääri liha folioon ja tökkää lihan keskelle paistomittari. Grillaile foliossa kunnes lihan sisälämpö on 56 astetta. Anna lihan vetäytyä hetken ja siivuta rulla parin sentin kiekoiksi.

Tämä resepti on kopioitu Keittotaitelua blogista.

Alkuperäisen blogipostauksen löydät täältä:
http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2015/08/grillattu-flank-steak-rulla.html